Lasse Lehtinen esitteli Nätti-Jussi -kirjaansa

joulukuuta 04, 2012
Kirjailija Lasse Lehtinen esitteli eilen maanantaina Nätti-Jussin elämänkerta -kirjaansa Suomalaisessa kirjakaupassa
Paikalla oli muutama kymmenen kirjailijan ja Nätti-Jussin fania, jotka kyselivät tästä Lapin legendasta. Nätti-Jussi -kirjan kirjoitettavaksi Lehtinen sai kollegansa Arto Paasilinnan sairastuttua. Paasilinnalta jäi kesken useita projekteja, mutta Nätti-Jussin elämänkerta oli näistä tärkein. 

Nätti-Jussi oli veijareiden veijari joka eli monipuolisen ja erittäin mielenkiintoisen elämänsä vuosina 1890-1964. Hän teki pitkiä ulkomaanmatkoja ja oli aina siellä missä tapahtui. Hän tutustui muun muassa Paaviin, Hitleriin, Egyptin kuninkaaseen, Amerikan valtaapitäviin, Mannerheimiin sekä tietenkin Urho Kekkoseen. Tämä kirja on osa Suomen historiaa ja tarina uskomattomasta miehestä, jolta tarinat eivät lopu kesken.

Lasse Lehtisen mukaan Nätti-Jussi loi aikansa tukkijätkille tarkoituksen elämään kuvaamalla maailmaa ja sen ihmeellisyyksiä uittokämppien ja elämänluukkujen ulkopuolella. Hän kertoi omaisuuksistaan ja seikkailuistaan, joiden avulla aikalaisensa saivat kuvan muun muassa siitä mitä on olla rikas ja siitä kuinka monipuolinen maailma oli. Aikoina jolloin Suomessa ei ollut vielä kaikkialla radioita tai muita medioita, Nätti-Jussi ja hänen tarinat veivät perimätietoa eteenpäin - Lappilaiseen tapaan sävytettynä.

Nätti-Jussin haastattelu julkaistaan Iskelmä Rovaniemessä 4.12 klo 13:30 ja 17:30, jonka jälkeen se tulee kuunneltavaksi myös näille nettisivuille.

Alla kuvia kirjailijatapaamisesta maanantailta 3.12.2012Email again:

Lisää kommentti

Nimi
Sähköposti
Kommentti